SIIRTO
USB-TIKULLE

Puhelimesta tai tabletilta

Max. 32 Gb 9,90 €
Yli 32 Gb 16,90 €

+ USB-tikun hinta.

 

Muistikortilta

Max. 8 Gb 6,90 €
Max 32 Gb 9,90 €
Yli 32 Gb 16,90 €

+ USB-tikun hinta.

Hinta on siirrettäessä koko laitteen kuvadata
eikä sisällä valikointiaikaa.
Valikointi varaa koneen ja veloitamme 90 €/h.

 

Hyvä tapa on teettää varmistus aina esim. tärkeän matkan tai tapahtuman jälkeen. Tai kun kortti täyttyy.
Kuvat kannattaa sen jälkeen siirtää tietokoneelle ja vasta sitten tyhjentää kortti. Näin ne ovat aina kahdessa paikassa yhtäaikaa.

Kortit ovat toki halpoja. Kuvat voi arkistoida kortilla sekä niiden kopion USB:llä. Edelleen kahdessa paikassa joiden toiminta kannattaa vuosien varrella tarkastaa. Kts. artikkeli seuraavana.

 


Digikuvien arkistoinnista

Digikuvien teettäminen paperikuviksi tai kuvakirjoiksi meillä on yksi parhaita lisävarmistuksia. Kuvakirja, esim. edullinen HardBack-kirjamme on painettu kirja joka säilyy kuten kirjakaupasta ostettu kirja.

Siihen voi koostaa valitut kuvat sekä lisätä tekstejä ja karttoja jne. Näin kuvista syntyy tarina joka tallettuu myös tuleville sukupolville.
Kun pilvipalvelujen salasanat ovat kadonneet, tilit poistettu käyttämättöminä ja kännykät vaihtuneet ja hajonneet, meidän ajastamme ei jää paljoakaan kuvamateriaalia jäljelle.

 

Ennen kun valottuivat filmit, nyt tulee useita kortteja viikossa, jotka ovat erinäisistä syistä seonneet. Yleensä kuvat pystytään palauttamaan, mutta välillä ei.

Muistikortin sisältö kannattaa tallettaa muualle tärkeiden tapahtumien jälkeen. Kukaan ei haluaisi esimerkiksi hääkuvien tai matkakuvien katoavan.

Myös tietokoneelle tallettaminen on epävarmaa. Kiintolevyt hajoavat joskus erittäin todennäköisesti ja virtapiikki tai salamanisku lähelle voi hajottaa kaikki verkossa olevat laitteet.

Kuvat on tärkeää pitää kahdessa paikassa.
Muistikortilla ja koneen kiintolevyllä
tai koneen kiintolevyllä ja USB:llä.

 

DVD

DVD-levyn säilyvyys on arviolta 3-10 vuotta riippuen käytetystä materiaalista.

 

Muistikortit

Muistikorttien data säilyy noin 5-10 vuotta:

http://superuser.com/questions/17350/whats-the-life-expectancy-of-an-sd-card

 

USB-tikut

USB-tikulla datan säilyvyysarvio on 10 vuotta.
Googlettamalla löytyvät arviot liikkuvat max. 60 vuodessa optimiolosuhteissa, mutta siihen mennessä tulevat vastaan jo komponenttien hapettumisongelmat.

Käyttämämme Integral takaa 10 vuotta:

https://integralmemory.com/faq/how-long-will-data-stay-valid-usb-drive

Hyvä menettelytapa on siirtää kuvat ja dokumentit tikuille, laittaa ne kirjekuoriin joihin kirjoittaa esim. "Kesä 2020" ja säilyttää kuoret varastointimuovilaatikoissa. Näin ne löytyvät ja pysyvät suojassa.
Todella tärkeät voi vielä duplikoida töihin tms. tulipalon varalta.

 

Kiintolevyt

Kiintolevyjä ei suositella säilytettäväksi käyttämättöminä hyllyssä, koska levyn akselin voitelu haihtuu ajan myötä jumittaen levyn. Korjaus on erittäin kallista.

Kätevä säilytysmenetelmä suurille tiedostomäärille on tiedostopalvelin, joka liitetään kodin verkkoon. Raid1-asema kopioi siihen talletetut tiedot automaattisesti toiselle levylle. Jos toinen rikkoutuu, toinen varmistus toimii vielä. ATK-kauppiaat kertovat lisää aiheesta. Hinnat ovat n. alkaen 500 € levyineen.

Pelkkään pilvipalvelusäilytykseen ei kannata luottaa. Miten käy, jos palvelu vuosien saatossa lopettaa toimintansa tms.

Varmin tapa on kaksi eri säilytyspaikkaa joiden toiminta varmistetaan aika-ajoin. Molempia ei kannata säilyttää kotona esim. tulipalon varalta.

Tärkeimpien varmuuskopioiden toiminnan tarkistus vuosittain on syytä tehdä. Näin tietää tehdä uuden kopion toimivasta versiosta.

 

 

 

 

Passikuvat ja viisumikuvat

Viralliset passikuvat

Sähköinen lähetys poliisin järjestelmään.
Paperikuvat halutessasi kaupan päälle

Lisätietoa passikuvista
Kuvat puhelimesta, ipadista, Macista ja PC:stä

Digikuvat heti mukaan

Tilaa kuvat vaikka suoraan kännykästäsi!
Autamme valinnassa. Kuvat saat heti mukaasi.

Lisätietoa kuvatilauksista
Facebook Instagram