Passikuvat
viisumikuvat

Viralliset passikuvat 26,00 €
Sis. sähköisen lähetyksen poliisin lupahallinnon järjestelmään.
 

Paperikuvat saat halutessasi passikuvaan kaupan päälle.
Niitä voit käyttää myös ajokorttiin.


Erikoispassikuvat 26,00 €
Paperikuva käy useimpiin viisumeihin, esim. Venäjän viisumi.
Passi- ja viisumikuvat saat halutessasi myös sähköpostiin ilman lisäkuluja.
5x5 cm USA, Intia ja Kenia-viisumit, erikoiskokoiset passikuvat.

Kiinan viisumi 33x48 mm paperikuva sekä tiedosto.
Kts. Kiinan uusittuja kuvavaatimuksia voimassa alkaen 6/2018. 
 
Lisäarkki samasta kuvasta -50 %
 
Passikuvat omasta tiedostosta. 26,00 €
Jos kuva vaatii käsittelyä veloitamme ajan mukaan.
Tulostusvalmis tiedosto 13 € / arkki

Asiakkaan itse ottamaa kuvaa emme voi lähettää poliisin lupajärjestelmään poliisin nimenomaisesta määräyksestä.

Vauvapassikuvat ovat samanhintaisia kuin aikuisten.

Aikaa ei tarvitse varata.

Tervetuloa kuvaukseen!


CV-, LinkedIn, hakemus- ja yrityskuvat

CV- tai hakemuskuva emailiin 36,00 €
Hakemukset, LinkedIn tai yritysten nettisivut.
 
Henkilökuvaussarja 69,00 €
Sis. 4 valittua kuvaa emailiin.
 

Aikaa ei tarvitse varata.

Tervetuloa kuvaukseen!


Tyytyväisyystakuu

Jos jostain syystä viranomainen tai asiakas ei ole tyytyväinen kuviin, otamme veloituksetta uuden. Mikäli ette esimerkiksi ole tyytyväinen ilmeeseen tms. voitte tulla vaikka toisena päivänä uudelleen ja vain sanoa, että haluaisitte uusia kuvan. Ottakaa vanhat kuvat mukaan. Otamme mielellämme uuden. Pääasia, että olette itse tyytyväinen kuvaanne.

 

Kuvan sähköinen lähettäminen ja passin hakeminen

Lähetämme kuvan passi- ja henkilökorttihakemusta varten aina poliisin lupahallinnon järjestelmään. Tule ensin meille kuvaan
ja saat kuvatunnuksen tekstiviestinä tai paperilla mukaan.

Kuva säilyy automaattisesti 6 kk poliisin lupahallinnon järjestelmässä. Sinä aikana sitä voi käyttää mm. passin ja henkilökortin hakemiseen.

Hakemus on helppo täyttää kotona. Mene vain poliisin nettisivuille
ja kirjaudu sinne pankkitunnuksilla kuten laskua maksaessa.
Sait kuvauksessa käydessäsi tekstiviestinä sähköisen kuvan tunnuksen. Se laitetaan hakemuksessa kohtaan "kuvatunnus".
Maksu hoituu samalla ja siinä säästää muutaman euron verrattuna poliisin tiskillä maksamiseen.

Järjestelmä kertoo mikäli joudut käymään poliisilaitoksella.
Valmis passi tai henkilökortti toimitetaan lähimpään noutopisteeseen.
Esim. K-kaupat, R-kioskit, pakettiautomaatit.

Katso lisätietoa passin hakemisesta poliisin verkkosivulta.

 

Hakemuksen täyttäminen on helppoa emmekä ole koskaan kuulleet, että siinä olisi tullut kenellekään vaikeuksia.

Järjestelmä kyllä kertoo jos sinun on käytävä poliisilaitoksella.
Netissä asiointi ei voi mennä pieleen.

Sormenjälkiä alettiin ottamaan vuonna 2009. Jos sormenjälki sekä nimikirjoitusnäyte otettiin edellisen passin myöntämisen yhteydessä ja nimi on edelleen sama, passin hakeminen ei yleensä edellytä käyntiä poliisilaitoksella.

Silloinkin on suositeltavaa täyttää hakemus kuvauksessa käynnin jälkeen valmiiksi poliisin nettisivuilla. Näin poliisilaitoksella säästyy aikaa ja muutama euro, kun maksu on hoidettu jo valmiiksi netissä.
Toki voit vain mennä poliisilaitokselle jonottamaan ja näyttää kuvatunnuksen sisältävää tekstiviestiä virkailijalle.

Huomaa suositeltava ajanvaraus poliisin nettisivulta tai puhelinpalvelusta muissa kuin kiireellisissä tapauksissa.

 

Henkilökorttien hakemisesta

Tule ensin kuvaukseen. Lähetämme kuvan poliisin lupahallinnon valokuvapalvelimelle.

Vuoden 2017 alusta henkilökortin pystyy tilaamaan sähköisesti poliisin nettisivulta kuten passin.

Saat tekstiviestinä sähköisen kuvan koodin.
Sitten voit täyttää hakemuksen poliisin nettisivullakuten passia haettaessa.

Henkilökortin voi myös hakea samalla kun täyttää passihakemuksen. Samalla säästää muutaman euron kun ne tilaa yhtäaikaa.

Henkilökortti toimitetaan lähimpään noutopisteeseen kuten passitkin.

 

Ajokortit

Huomaa, että ajokorttien käsittely siirtyi vuoden 2016 alusta Trafille ja asiakaspalvelua hoitavat Ajovarma Oy:n toimipisteet.
Kts. lisätietoa ajokorteista.

Nyt Ajovarma voi käyttää sekä uuden ajokortin tekoon että ajokorttien uusintaan poliisin järjestelmässä jo olevaa kuvaa, mikäli sinulla on voimassa oleva passi- tai henkilökortti.

Jos me lähetämme uuden kuvan poliisin järjestelmään, Ajovarma ei näe sitä jos et ensin tilaa uudella kuvalla uutta passia tai henkilökorttia. Poliisin on siis hyväksyttävä kuva ko. tarkoituksiin ja sen jälkeen se näkyy Ajovarman järjestelmässä.

Mikäli haluat ajokorttiin uuden kuvan eli eri kuvan kuin passissa tai henkilökortissa, etkä halua uusia passia tai henkilökorttia kesken niiden voimassaoloajan, se onnistuu viemällä PAPERIKUVAT Ajovarmalle.

Ajokortin kaksoiskappaleen voit tilata suoraan Trafin sivulta mikäli olet hakenut uudenmallista passia poliisilta eli sinulla on sormenjälki sekä digitaalinen allekirjoitus poliisin järjestelmässä.

Eli esimerkiksi jos uudistat ajokorttisi tai haluat vaihtaa vanhanmallisen ajokortin EU-ajokortiksi, ajokorttisi on varastettu tai kadonnut.

Kuvaa ei voida lähettää digitaalisesti Trafin järjestelmään, vaan se menee joko henkilökorttia tai passia hakiessa tai kun käyt itse Ajovarma Oy:n konttorilla.

 

Esimerkkicase, nimenmuutos

Nimi on muuttunut avioliiton johdosta.
Ensiksi kannattaa käydä meillä kuvassa!
Saat odotellessa tekstiviestinä sähköisen kuvan koodin kännykkään.

Seuraavaksi kannattaa uusia passi ja/tai henkilökortti.
Saamasi koodin avulla voit täyttää hakemuksen poliisin nettisivulla valmiiksi ja säästää muutaman euron.
Sivustolla on myös ajanvarauskalenteri josta näkyvät vapaat ajat lupatoimistoon.
Nimen muuttumisen johdosta joudut käymään poliisilaitoksella antamassa uuden nimikirjoitusnäytteen digitaaliseen kirjoituspadiin.

Sen jälkeen uusi kuva ja allekirjoitus näkyvät myös Trafin järjestelmässä, jolloin voit tilata uuden ajokortin Trafin sivulta käymättä Ajovarman toimistossa.

Katso lisätietoja ajokortin uusimisesta nimen vaihdoksen johdosta Ajovarman sivuilta.

 

Esimerkkicase, ajokortin uudistaminen kun täytät 70 v.

Ajokortin uudistamiseen tarvitset lääkärintodistuksen joka pitää viedä Ajovarman konttoriin. Vanha ajokortti mukaan. Jotkin lääkärit lähettävät tiedot sähköisesti ja uusiminen onnistuu sähköisesti Trafin sivulta. Tästä kannattaa varmistua lääkärikäynnin yhteydessä.

Et tarvitse uusia kuvia, jos olet toimittanut valokuvat vuonna 2013 tai sen jälkeen ajokorttia, kuljettajakorttia, ammattipätevyyskorttia, ADR-ajolupaa tai taksinkuljettajan ajolupaa varten tai sinulle on myönnetty henkilökortti tai passi viimeisen viiden vuoden aikana. Mikäli näitä ei ole, toimita kaksi paperikuvaa hakemuksen mukana.

Olet myös saanut postitse toimintaohjeet.

Katso lisätietoja Ajovarman sivuilta.

 

Kansainvälinen ajokortti

Kansainvälistä ajokorttia ei vaadita EU- ja ETA-maissa, mutta sen hankkimista suositellaan mm. Venäjälle ja Euroopan ulkopuolisiin maihin suuntautuvilla matkoilla. Muistathan, että kansainvälisen ajokortin rinnalla on aina esitettävä alkuperäinen kansallinen ajokortti.

Huomaa, että esimerkiksi USA:ssa et joissain vuokraamoissa saa vuokrata autoa ilman kansainvälistä ajokorttia.

Kansainvälisen ajokortin hakemiseen tarvitset perinteisen paperikuvan.

Katso lisäinfoa kansainvälisestä ajokortista Autoliiton sivulta.

Katso myös: mitä ajoneuvoja suomalaiskortilla saa ajaa USA:ssa.

 


Hymyily passikuvissa

Passikuvissa ei saa hymyillä. Hymy nostaa poskipäitä ja häiritsee laitetta, joka vertailee passin sirulla olevaa kuvaa kasvoihin. Tyytyväistä ilmettä ei toki ole kielletty. Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvän kuvan.

Takaamme, että kuva kelpaa passiin. Vaikka kuva hylättäisiin, koska asiakas halusi sen laseilla, pienellä hymyllä tms. otamme veloituksetta uuden (ei koske asiakkaan omasta tiedostosta tehtyjä passikuvia).

Kuvaustilanteessa kerromme, minkälainen kuva käy varmasti passiin välttääksemme turhat hylkäykset passitoimistossa. Kuvasta pyritään kuitenkin ottamaan mahdollisimman edustava sääntöjen puitteissa. Liikeketjussamme otetaan tuhansia passikuvia viikottain.


Silmälasit

Kuvat pitää ottaa ilman silmälaseja, jos lasien sanka on lähellä silmää tai varjostaa silmiä. Useat lasit myös heijastavat salaman niin, että lasit on otettava pois. Lasiton kuva kelpaa AINA.

Tiukat säännökset johtuvat koneellisesta tunnistamisesta. Kuvien on oltava juuri oikeanlaisia, jotta kone osaa lukea niitä. Nykyään poliisin nettijärjestelmä tarkastaa kuvan jo liikkeestä lähetettäessä. Toiminta on jouhevampaa, jos otetaan suoraan lasiton kuva.


Vauvapassikuvat

Olemme tottuneita vauvakuvaajia. Vauvasta tarvitaan kuva, jossa silmät ovat auki. Suu voi olla auki toisin kuin aikuisilla. Vauvoillakin pitää olla omat passit lasten salakuljetuksen estämiseksi.

Vauvapassikuvat noin alle 2-3 kk, eli vauvat jotka eivät voi kannatella niskaa eivätkä turvallisuussyistä istu itse, kuvataan yleensä niin, että vauva on mukavasti vanhemman sylissä. Väliin laitetaan pahvinpala valkoiseksi taustaksi. Missään tapauksessa liian nuorta vauvaa ei pidä yrittääkään tukea vain sivuilta tms.

Itse kuvaus on yleensä oikealla hetkellä tehtynä hyvin nopeaa. Vastaheränneen yllättynyt on yleensä paras hetki. Aikaa kannattaa kuitenkin varata. Meille voi tulla odottelemaan ja sanoa sitten, kun on paras kuvaushetki. Monet jännittävät turhaan vauvapassikuvaan tuloa. Kaikki vauvat ja lapset ovat meille erittäin tervetulleita!

Vauvapassikuva on samanhintainen kuin aikuisten passikuva.

Passi alaikäiselle

Sormenjäljet otetaan 12 vuotta täyttäneeltä. Nimikirjoitusnäyte tarvitaan 7-vuotiaalta, mutta vähän nuoremmaltakin huolitaan, jos lapsi haluaa sellaisen antaa.

Mitä nuorempi henkilö, sitä todennäköisemmin hänen henkilöllisyyttään on vaikea vahvistaa pelkästään vertaamalla hakemukseen liitettyä kuvaa aiempiin - ulkonäkö muuttuu alaikäisenä niin nopeasti.

Teoriassa on siis kuitenkin mahdollista, että alaikäisen ei tarvitse tulla asemalle: häneltähän on voitu ottaa sormenjäljet heti 12-vuotiaana. Jos hän hakee uutta 17-vuotiaana, hänen jälkensä ovat rekisterissä ja muutkin edellä lainatut edellytykset voivat täyttyä.

Järjestelmä kertoo sinulle hakemusta tehdessäsi, tarvitaanko käynti. Alaikäinen täyttää yllä mainitut edellytykset vain harvoin, ja siksi hänen passihakemuksensa vaatii lähes aina tunnistuskäynnin.

Pienikin lapsi tarvitsee oman passin. Alaikäisen hakemuksen voi täyttää verkossa samalla tavalla kuin täysi-ikäisenkin, mutta edellä mainittu tunnistuskäynti on alaikäisillä lähes aina pakollinen.

Alaikäinen tarvitsee passia varten kaikkien huoltajien suostumuksen. Jos hakija on alle 15-vuotias, ainakin yhden huoltajan täytyy olla tunnistuskäynnillä mukana.

15 vuotta täyttänyt alaikäinen voi asioida lupapalvelupisteessä ilman huoltajiaan, jos hänellä on huoltajilta kirjallinen suostumus ja jos hänen henkilöllisyydestään voidaan varmistua.

Lapsen henkilöllisyys todistetaan lähtökohtaisesti voimassa olevalla passilla tai voimassa olevalla henkilökortilla. Alle 18-vuotiaan henkilöllisyys voidaan todentaa myös hänen huoltajansa avulla. Tällöin huoltaja tunnistetaan hänen esittämästään henkilöllisyysasiakirjasta (voimassa oleva passi tai henkilökortti).

 

Hakemus on hyvä tehdä netissä etukäteen vaikka toinen vanhemmista joutuisikin käymään poliisilaitoksella. Se säästää vaivaa ja kaikenkaikkiaan hakemuksen teko on tehty netissä erittäin helpoksi.

Kun klikkaat poliisi.fi-sivulta "Passin hakeminen" ja kirjaudut pankkitunnuksilla, lapset näkyvät tietojesi alla Huollettavat-kohdassa. Siinä voit klikata lapsen kohdalla "Hae passia". Järjestelmä kysyy valokuvaamosta saamaasi lapsen kuvan kuvatunnusta, jonka sait tekstiviestinä kun kävit lapsen kanssa kuvauksessa.

Sitten järjestelmä antaa mahdollisuuden lähettää toiselle vanhemmista sähköpostilla hyväksymispyynnön. Näin hän voi omilla pankkitunnuksillaan antaa luvan passin hakuun ja ainoastaan toisen vanhemmista on oltava mukana asemalla. Siten ei tarvitse täyttää perinteistä paperista valtakirjaa.

 


Erikoispassikuvat

Tarvitsetko kuvan Intiaan tai oletko lähdössä töihin Amerikkaan?
Intiaan tarvitaan 5x5 cm viisumikuvat. Samoin Keniaan.

Amerikkalaiset tarvitsevat myös 2"x2" eli 5x5 cm koon. Digitaalisen ja/tai paperisen, riippuen matkastasi. Viisumi tarvitaan vain pitkäaikaiseen oleskeluun. Mukaan tulee 4 paperikuvaa.
Biopassilla varustettu turisti ei tarvitse viisumia. Varmista kuitenkin matkatoimistosta tai lähetystöstä tämänhetkiset vaatimukset matkallesi.

Kiina uudisti viisumikuvan koon eli sinne ei enää käy eurostandardikoko kuten ennen. Koko on 33x48 mm.

Meiltä myös Venäjän viisumikuvat, passikuvat Venäläiseen passiin ja Viron passikuvat.

Erikoispassikuvat ovat samanhintaisia kuin tavallisetkin passikuvat.

 

Kiitos kun vierailit sivullamme. Arvostamme myös kuvatilauksia nettipalvelumme välityksellä!

Avaa helppokäyttöinen tilausohjelma tästä:

 

 

Passikuvat ja viisumikuvat

Viralliset passikuvat

Sähköinen lähetys poliisin järjestelmään.
Paperikuvat halutessasi kaupan päälle

Lisätietoa passikuvista
Kuvat puhelimesta, ipadista, Macista ja PC:stä

Digikuvat heti mukaan

Tilaa kuvat vaikka suoraan kännykästäsi!
Autamme valinnassa. Kuvat saat heti mukaasi.

Lisätietoa kuvatilauksista
Facebook Instagram