Soita meille

Muistikortti – näin käytät muistikorttia oikein

Muistikortti hajoaa helposti, jos sitä käsittelee väärin. Hajotessaan kortin mukana saattaa kadota tärkeitä kuvia. Siksi on tärkeää käsitellä aina muistikorttia oikein.

Kokosimme tänne ohjeistusta, miten käsittelet muistikorttia oikein sekä kerromme muutamia tyypillisimpiä muistikortteihin aika ajoin ilmeneviä vikoja ja annamme toimintaohjeet, miten näissä tilanteissa kannattaa toimia.

Tiesithän, että me Tunnin Kuvassa elvytämme muistikortteja? Eli jos sinun muistikorttisi hajoaa yllättäen, niin suuntaa lähimpään Tunnin Kuvan myymälään!

Näin käsittelet muistikorttia

Card Error? Muistikortti ei toimi?

Muistikorttien sekoiluun on useita syitä. Muistikortteja tuodaan esimerkiksi Helsingin Ateneuminkujan myymälään elvytettäväksi keskimäärin yksi päivässä. Kuvatiedostoja löytyy n. 80 %:sta kortteja. Yleensä suurin osa tiedostoista on ok, mutta ehkä n. 5 % on vaurioitunut.

Tutustu muistikortin elvytys -palveluumme.

Kuvat näkyvät kamerassa, mutta eivät tietokoneessa tai myymälämme automaatissa?

Kuvat voivat näkyä kameralla normaalisti, mutta kun kamera kytketään tietokoneeseen tai muistikortti laitetaan tietokoneessa olevaan kortinlukijaan (esim. myymälässämme), kuvat eivät ehkä enää näykään tai koko tietokone voi mennä jumiin. Tämä johtuu siitä, että vioittunut muistikortti jumittaa Windowsin, kamerassahan Windowsia ei ole.

Lisäksi jotkin kamerat tekevät kuvasta erikseen taustanäytössä olevan esikatselukuvan niiden selaamisen nopeuttamiseksi. Nämä esikatselukuvat voivat olla kunnossa, mutta kun varsinaisia kuvatiedostoja aletaan siirtää tietokoneelle, jokin niistä on vaurioitunut, eikä koko kortti toimi.

Yleensä pelastusohjelma löytää kortilta muutamia vaurioituneita kuvatiedostoja, jotka eivät enää aukea. Se riittää kortin jumittamiseen tai siihen, että esimerkiksi kaikkien kuvien avaamisyritys asiakaspäätteellä tai siirto tietokoneelle epäonnistuu.

.encryptfs-tiedostoja?

Jos muistikorttiin on testattu jotain tiedonpalautusohjelmaa ja löytyy vain .encryptfs -tiedostoja tai .jpg sekä videotiedostoja, jotka eivät aukea. Eivät siis näytä minkäänlaista esikatselua ja ovat normaalin kokoisia, noin 2000-4000 kt.

Tiedostot saattavat näkyä korttia tietokoneella katsottaessa .jpg-kuvina, mutta ne eivät aukea salauksen vuoksi.

Nykypäivän puhelimista suurin osa cryptaa muistikortit automaattisesti. Jos kortti on suoraan siirretty toiseen puhelimeen tai yritetään lukea korttia tietokoneella, kannattaa ensin kokeilla aukeavatko kuvat alkuperäisessä puhelimessa ja siirtää ne sitä kautta kaapelilla koneelle.

Jos kuvat eivät näy alkuperäisessäkään puhelimessa, voi yrittää palauttaa tiedostot tuolta kortilta asentamalla samaan puhelimeen jonkiasteinen tietojenpalautusohjelman ja scannaa kortin sillä.
Kryptaukseen ei ole purkuohjelmaa niin kuin esimerkiksi Windowsin Bitlockeriin, vaan se on täysin puhelinkohtainen. Mikäli puhelin ei suoraan tunnista korttia, niin mitään ei juurikaan ole tehtävissä.

Eli laita muistikortti alkuperäiseen puhelimeen ja etsi Play kaupasta tai Apple storesta haulla “File recovery” -sovellus ja koeta saada kuvat sillä esiin. Neuvoilla ei ole mitään takuuta. Ne on kuitenkin saatu pelkästään tietojenpalautusta tekevältä yritykseltä.

Kiitä läheisiä
kiitoskortilla

Tunnin Kuvasta huippulaadukkaat
ja tyylikkäät kiitoskortit nopeasti.

Passikuvat ilman
jonottamista

Viralliset, sähköiset passikuvat,
viisumikuvat ja edustuskuvat
ilman ajanvarausta.