Muistikortin
elvytys

16 GB / kortti 39,90 €
Seuraavat 16 GB / kortti +9,90 €
Käsittelymaksu jos kuvia ei löydy 14,90 €

Hinta on per 16 GB, eli esim. täysi 32 GB kortinelvytys maksaa 39,90 + 9,90 = 49,80 €.
Veloitus on löytyneiden tiedostojen määrästä, eli vajaata korttia
ei toki veloiteta kortin nimelliskoon mukaan.

16 GB on siis minimiveloitus tai kääntäen,
tarjoamme tuohon hintaan 16 GB sisältöön asti.
Jos tiedostot mahtuvat 8 GB tikulle näin tehdään
ja hinta on edelleen 39,90 €.

Löydetyt tiedostot talletetaan USB-tikulle, joka kuuluu hintaan.
Kortille niitä ei enää palauteta.

Ohjelma löytää myös vioittuneita tiedostoja jotka eivät toimi. Samoin yleensä mukaan tulevat myös kameran minikokoiset esikatselukuvat. Tiedostoja ei voida meidän toimestamme käydä yksitellen läpi, vaan laitamme mukaan kaikki mitä ohjelma löytää.

Samoin videotiedostoja löytyy monesti useita ja ohjelma yrittää tehdä löytämistään hajonneistakin tiedostoista toimivia. Monet videot eivät yleensä toimi ja jokin taas toimii. Niiden testausta ei voida mitenkään tehdä meillä vaan se jää asiakkaan tehtäväksi.

Käyttämämme ohjelma etsii kortilta kuva- ja mediatiedostoja vaikka niitä ei normaalisti enää näkyisi kameralla tai tietokoneella. Käytämme Linux-konetta ja ohjelma löytää testiemme mukaan paremmin kuvia kuin netistä ilmaiseksi PC:lle ladattavat ohjelmistot.

Jos kortista ei löydetä mitään, syynä voi olla esimerkiksi fyysisesti vaurioitunut kortti. Monet kortit ovat pieniä ja hentoisia ja niiden pieni taittaminen laitteesta ottaessa voi rikkoa kortin.

 

Jos mitään ei löydy, laitamme mukaan IT-Tohtorien yhteystiedot. Se on pääosin kiintolevyjä elvyttävä yritys jonka minimiveloitus on alkaen 150 €. He avaavat kortin ja ottavat suoraan yhteyden kortin piiriin. Laitteet ovat erittäin kalliita lisensseineen ja työ vaatii erikoisosaajan, joka manuaalisesti kasaa hajonneita tiedostoja. Lisäksi he voivat kolvata fyysisesti vaurioituneita kortteja.
Mutta, fyysisesti vaurioituneen MicroSD-kortin korjaus ei kannata, se olisi alkaen 1000 € minimalistisen koon ja työn vaikeuden vuoksi.Card Error? Muistikortti ei toimi?

Korttien sekoiluun on useita syitä ja niitä tuodaan esim. Ateneuminkujalle elvytettäväksi keskimäärin yksi päivässä. Kuvatiedostoja löytyy n. 80 %:sta kortteja. Yleensä suurin osa tiedostoista on ok, mutta ehkä n. 5 % on vaurioitunut.


Kuvat näkyvät kamerassa, mutta eivät tietokoneessa tai valokuvausliikkeen automaatissa?

Kuvat voivat näkyä kameralla normaalisti, mutta kun kamera kytketään tietokoneeseen tai muistikortti laitetaan tietokoneessa olevaan kortinlukijaan (esim. liikkeessämme), kuvat eivät ehkä enää näykään tai koko tietokone voi mennä jumiin. Tämä siksi että vioittunut kortti jumittaa Windowsin, kamerassahan Windowsia ei ole...

Lisäksi jotkin kamerat tekevät kuvasta erikseen taustanäytössä olevan esikatselukuvan niiden selaamisen nopeuttamiseksi. Ne voivat olla kunnossa, mutta kun varsinaisia kuvatiedostoja aletaan siirtää tietokoneelle jokin niistä on vaurioitunut eikä koko kortti toimi.

Yleensä pelastusohjelma löytää kortilta muutamia vaurioituneita kuvatiedostoja jotka eivät enää aukea. Se riittää kortin jumittamiseen tai siihen, että esimerkiksi kaikkien kuvien avaamisyritys asiakaspäätteellä tai siirto tietokoneelle epäonnistuu.

 

.encryptfs-tiedostoja?

Jos korttiin on testattu jotain tiedonpalautusohjelmaa ja löytyy vain .encryptfs -tiedostoja tai .jpg sekä videotiedostoja jotka eivät aukea. Eivät siis näytä minkäänlaista esikatselua ja ovat normaalin kokoisia, noin 2000-4000 kt.

Tiedostot saattavat näkyä korttia tietokoneella katsottaessa .jpg-kuvina, mutta ne eivät aukea salauksen vuoksi.

Nykypäivän puhelimista suurin osa cryptaa muistikortit automaattisesti. Jos kortti on suoraan siirretty toiseen puhelimeen tai yritetään lukea korttia tietokoneella, kannattaa ensin kokeilla aukeavatko kuvat alkuperäisessä puhelimessa ja siirtää ne sitä kautta kaapelilla koneelle.

Jos kuvat eivät näy alkuperäisessäkään puhelimessa, voi yrittää palauttaa tiedostot tuolta kortilta on asentaa samaan puhelimeen jonkiasteinen tietojenpalautusohjelma ja scannata kortti sillä.
Kryptaukseen ei ole purkuohjelmaa niin kuin esimerkiksi Windowsin Bitlockeriin vaan se on täysin puhelinkohtainen. Mikäli puhelin ei suoraan tunnista korttia, niin mitään ei juurikaan ole tehtävissä.

Eli kortti alkuperäiseen puhelimeen ja katsotaan Play kaupasta tai Applestoresta haulla “File recovery” appsi ja koetetaan saada kuvat sillä esiin.
Neuvoilla ei ole mitään takuuta. Ne on kuitenkin saatu pelkästään tietojenpalautusta tekevältä yritykseltä.

 


Korttien käsittelyohjeita

 • MicroSD-kortit: käsittele äärimmäisen varovasti. Pieni kortin taivuttaminen laitteesta otettaessa rikkoo kortin helposti.
 • Siirrä kuvat kortilta tietokoneelle ja tee varmuuskopio esim. USB-tikulle esim. jokaisen tärkeämmän kuvauskerran jälkeen. ÄLÄ odota että kortti täyttyy joskus...
 • Sammuta kamera vasta kun se on kirjoittanut viimeksi otetut kuvat kortille.
 • Poista kortti kamerasta vasta kun kamera on sammutettu. Odota pieni hetki ennen kortin poistamista lukijasta tai kamerasta.
 • Kun haluat tyhjentää kortin (kun kuvat on siirretty tietokoneelle ja varmuuskopioitu esim. USB-tikulle) niin käytä kameran FORMAT card -toimintoa (alusta kortti). Se on parempi kuin pelkkä Delete all. Varmista kuitenkin AINA että kuvat todellakin ovat esim. tikulla eikä sen teossa ole tapahtunut virheitä, koska joidenkin kameramerkkien Format-käskyn jälkeen kuvia ei kortilta saa enää esiin millään.
 • Älä poista kuvia jatkuvasti yksittäin. Se aiheuttaa kortin fragmentoitumista, eli seuraavaksi kuvattu kuva voi hajautua kortille useampaan "tyhjään kohtaan". Normaalisti tämä ei aiheuta ongelmia vähäisesti käytettynä, mutta jos korttia käyttää paljon esim. vuoden tyhjentämättä sitä kokonaan Format (Alusta) -käskyllä, ongelmia on odotettavissa. Muista tietysti formatoida korttia vasta tikun teon ja kuvien siellä olon varmistamisen jälkeen...
 • Älä kuvaa heikoilla paristoilla/akuilla. Todella moni on sanonut, että akku loppui kesken kaiken ja sen jälkeen kamera näytti "Card erroria".
 • Varo, ettet anna kortille sormistasi staattista sähköiskua. Pura varaus koskemalla esim. lämpöpatteriin tai metallikalusteeseen.
 • Sulje kaikki kuvat ja kansiot ennen kortin poistamista tietokoneeseen kytketystä lukijasta.
 • Älä säilytä korttia voimakkaassa magneettikentässä, eli esim. kaiuttimien päällä.
 • Älä kosketa kortin metallisia osia. Joissakin malleissa ne ovat näkyvillä.
 • MAC: vedä kortin kuvake roskiin ennen kuin poistat kortin lukijasta.
 • Kuljeta kortit käsimatkatavaroissa lentokoneessa. Voimakas röntgensäteily voi vaurioittaa korttia. Läpikäveltävät laitteet eivät vahingoita korttia, mutta matkatavaroiden tarkistuslaitteet voivat! Hyvä keino on myös teettää matkakohteessa kortista varuiksi DVD. Jälleen tarkista että kuvat todella ovat DVD:llä ennen kuin tyhjennät korttisi. DVD:tä eivät magneettikentät vaurioita.
  USB-tikku on kätevä ja tilava mutta se pitää jälleen viedä käsimatkatavaroissa, sillä se sisältää samaa magneettista dataa kuin muistikorttikin. Se on hyvä pitää eri paikassa kuin kortit jos laukku katoaa tai varastetaan.
 • Matkalla on aina huomioitava kameran tai kännykän varastamismahdollisuus eli mahdollisuuksien mukaan tärkeät kuvat on varmuuskopioitava vaikka USB-tikulle jota säilytetään eri paikassa.
 • Siirrä kuvat tietokoneelle ennen kuin avaat niitä esim. kuvankäsittelyohjelmaan. Näin pidennät kortin käyttöikää.
 • Mikäli kortin kanssa tulee ongelmia, ota yhteys liikkeeseemme. Älä formatoi korttia tms. Sille EHKÄ voidaan tehdä vielä jotain. Se riippuu aina vaurion laadusta.
 • Säilytä myös DVD-levyä huolella. Naarmu voi tehdä siitä lukukelvottoman. Siirrä kuvat myös USB-tikulle ja säilytä varmuuskopio toisessa tilassa, esim. töissä tulipalon varalta.

 

Passikuvat ja viisumikuvat

Viralliset passikuvat

Sähköinen lähetys poliisin järjestelmään.
Paperikuvat halutessasi kaupan päälle

Lisätietoa passikuvista
Kuvat puhelimesta, ipadista, Macista ja PC:stä

Digikuvat heti mukaan

Tilaa kuvat vaikka suoraan kännykästäsi!
Autamme valinnassa. Kuvat saat heti mukaasi.

Lisätietoa kuvatilauksista
Facebook Instagram