Tiedostomuodoista

Yleisin on .jpg.

Jos käytät .tif -muotoa, katso että tallennettaessa fileä aukeavassa  tallennusvalikossa ei ole ruksattuna mitään pakkausta (esim. LZW) jota tulostimemme ei avaa.


Word ja kiitoskortit

Jos teet vaikka kiitoskortin Wordilla tai OpenOfficella, talleta se PDF:nä niin saamme siitä muunnettua sopivaan muotoon. Kortit on kuitenkin parempi tehdä mieluummin jollain kuvankäsittelyohjelmalla, vaikka ilmaisella Picasalla ja tallettaa .jpg -muodossa.


PDF

Valokuvatulostin ei myöskään avaa .pdf -tiedostoja. Ne pitää avata kuvankäsittelyohjelmaan (Photoshop) jolloin niistä tulee tulostinlaitteellemme sopiva bittikarttatiedosto ja tallettaa .jpg tai .tif-muodossa. Tai exportoida suoraan taitto-ohjelmasta .tif tai .jpg -muotoon. Paljon tekstiä sisältävä pdf ei välttämättä aukea Photoshopissa, vaan koneen muisti loppuu kesken


RAW

RAW-kuvat kannattaa itse avata oman maun mukaisilla asetuksilla ja tallettaa .jpg tai .tif -muodossa. Jo senkin vuoksi, että RAW on raakadataa kennolta emmekä voi tietää minkälaisen kuvan haluat. Ateneuminkujalla voimme tarvittaessa toki muuntaa RAW-kuvia sarjassa Adobe Lightroomilla.

Takaisin digikuvahinnastoon.

 

SISUSTA
OMILLA
KUVILLA


Kuva canvastaulusta


Tutustu Canvastauluihin