Erikoispalvelut

Kuvankäsittely
Taustanvaihto
Muistikortin elvytys

Kuvamuki
omalla kuvalla ja tekstillä

Tule liikkeeseemme.
Suunnitellaan yhdessä
kiva muki!

Kuvamuki

 

Muistikortin elvytys

Hinta / 16 GB / kortti 39,90
Seuraavat 16 GB / kortti + 9,90 €
Käsittelymaksu jos kuvia ei löydy 9,90 €

Hinta on per 16 GB, eli esim. täysi 32 GB kortinelvytys maksaa 39,90 + 9,90 = 49,80 €.
Veloitus on löytyneiden tiedostojen määrästä, eli vajaata korttia
ei toki veloiteta kortin nimelliskoon mukaan.

16 GB on siis minimiveloitus tai kääntäen,
tarjoamme tuohon hintaan 16 GB sisältöön asti.
Jos tiedostot mahtuvat 8 GB tikulle näin tehdään
ja hinta on edelleen 39,90 €.

Löydetyt tiedostot talletetaan USB-tikulle, joka kuuluu hintaan.
Ne voi saada pyynnöstä sen sijaan DVD:lle, jos kyseessä on pieni, alle 4 GB kortti.
Kortille niitä ei enää palauteta.

Ohjelma löytää myös vioittuneita tiedostoja jotka eivät toimi. Samoin yleensä mukaan tulevat myös kameran minikokoiset esikatselukuvat. Tiedostoja ei voida meidän toimestamme käydä yksitellen läpi, vaan laitamme mukaan kaikki mitä ohjelma löytää.

Samoin videotiedostoja löytyy monesti useita ja ohjelma yrittää tehdä löytämistään hajonneistakin tiedostoista toimivia. Monet videot eivät yleensä toimi ja jokin taas toimii. Niiden testausta ei voida mitenkään tehdä meillä vaan se jää asiakkaan tehtäväksi.

Käyttämämme ohjelma etsii kortilta kuva- ja mediatiedostoja vaikka niitä ei normaalisti enää näkyisi kameralla tai tietokoneella. Käytämme Linux-konetta ja ohjelma löytää testiemme mukaan paremmin kuvia kuin netistä ilmaiseksi PC:lle ladattavat ohjelmistot.

Jos kortista ei löydetä mitään, syynä voi olla esimerkiksi fyysisesti vaurioitunut kortti. Monet kortit ovat pieniä ja hentoisia ja niiden pieni taittaminen laitteesta ottaessa voi rikkoa kortin.

Jos mitään ei löydy, laitamme mukaan IT-Tohtorien yhteystiedot. Se on pääosin kiintolevyjä elvyttävä yritys jonka minimiveloitus on alkaen 150 €. He avaavat kortin ja ottavat suoraan yhteyden kortin piiriin. Laitteet ovat erittäin kalliita lisensseineen ja työ vaatii erikoisosaajan, joka manuaalisesti kasaa hajonneita tiedostoja. Lisäksi he voivat kolvata fyysisesti vaurioituneita kortteja.
Mutta, fyysisesti vaurioituneen MicroSD-kortin korjaus ei kannata, se olisi alkaen 1000 € minimalistisen koon ja työn vaikeuden vuoksi.


Card Error? Muistikortti ei toimi?

Korttien sekoiluun on useita syitä ja niitä tuodaan esim. Ateneuminkujalle elvytettäväksi keskimäärin yksi päivässä. Kuvatiedostoja löytyy n. 80 %:sta kortteja. Yleensä suurin osa tiedostoista on ok, mutta ehkä n. 5 % on vaurioitunut.


Kuvat näkyvät kamerassa, mutta eivät tietokoneessa tai valokuvausliikkeen automaatissa?

Kuvat voivat näkyä kameralla normaalisti, mutta kun kamera kytketään tietokoneeseen tai muistikortti laitetaan tietokoneessa olevaan kortinlukijaan (esim. liikkeessämme), kuvat eivät ehkä enää näykään tai koko tietokone voi mennä jumiin. Tämä siksi että vioittunut kortti jumittaa Windowsin, kamerassahan Windowsia ei ole...

Lisäksi jotkin kamerat tekevät kuvasta erikseen taustanäytössä olevan esikatselukuvan niiden selaamisen nopeuttamiseksi. Ne voivat olla kunnossa, mutta kun varsinaisia kuvatiedostoja aletaan siirtää tietokoneelle jokin niistä on vaurioitunut eikä koko kortti toimi.

Yleensä pelastusohjelma löytää kortilta muutamia vaurioituneita kuvatiedostoja jotka eivät enää aukea. Se riittää kortin jumittamiseen tai siihen, että esimerkiksi kaikkien kuvien avaamisyritys asiakaspäätteellä tai siirto tietokoneelle epäonnistuu.


Korttien käsittelyohjeita

SISUSTA
OMILLA
KUVILLA


Kuva canvastaulusta


Tutustu Canvastauluihin